Vem ser du i speglen?

 
 
 
Vem ser du i speglen?
 
 
 
Morgon igen. Vaknar sätter fötterna på golvet och går upp. Går ut i badrummet och när lampan tänds ser jag det.
Det där ansiktet i spegeln mitt framför ögonen på mig. Det ler mot mig och önskar mig god morgon. Vilka ögon! De vackraste ögon jag någonsin har sett. Så till brädden fyllda av kärlek att det bara flödar ut genom dem. De talar om för mig att jag är älskad, precis som jag är och att jag är värdefull. Jag låter mig omfamnas av den här kärleken en stund och känner att jag vaknar till liv. Kraften till att möta den här nya dagen liksom bara strömmar in i mig. Det kommer att bli en underbar dag, jag vet det.
Tittar en gång till i speglen och ser en person som är lycklig över att få ännu en dag att kunna få vara i den högstes vilja, tillfreds med vad livet ger även om det innehåller svåra saker, en person som är tolerant mot andra människor. En person som ger respekt och får respekt, en person som möter andra med ett leende och som kan förmedla vänskap och kärlek till sin omgivning.
Tanken slår mig att är det här verkligen jag, eller är det någon annans spegelbild jag ser i speglen och jag tänker för mig själv att om det är jag så får jag nog se till att arbeta hårt för att nå upp till det jag ser, men kanske kan jag få hjälp med det av personen i speglen, för själv vet jag att jag kommer att misslyckas. Min mun formar några ord till personen där i speglen.
God morgon, tror Du att Du skulle kunna hjälpa mig att leva upp till min egen spegelbild idag? Jag skulle bli hemskt tacksam om Du ville göra det, för jag klarar mig inte själv. Kan Du inte gå med mig idag? Vara tillsammans med mig, viska i mitt öra om jag skulle råka göra nåt som jag inte borde. Det skulle vara skönt att veta att Du är med mig, att jag har Dig där vid min sida så jag kan prata med Dig när jag behöver någon att dela mina tankar med. Snälla.
Min spegelbild nickar och ler mot mig, ett leende som får mig att smälta, och jag ser hur munnen formas till ord. "Jag är med dig alla dar intill tidens slut".
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s