Vem har kontroll?

 
 
 
Vem har kontroll?
 
 
I det samhälle vi lever i ses det som fult att inte ha kontroll. Kontroll på dig själv, på ditt liv, på allt som händer runt omkring dig. Helst ska man planera varje liten enskild sekund av sitt liv och man ska helst ha full koll på allt som händer i ens närhet och runt omkring en, och helst ska man ha full koll på vad vännerna gör också.
Att erkänna sig svag och säga att jag behöver hjälp ses som något konstigt, fult och något som får dig att sjunka i värde. Att låta någon annan än sig själv hjälpa till att leda, guida eller ta kontroll över livet är uteslutet. Allra helst ska du vara så självständig så att du inte behöver någon annan än dig själv.
Men hur många går inte i den här fällan? Man tror att man har full koll på allt, och så snurrar allt bara fortare och fortare tills en dag då bubblan spricker och du fattar att du egentligen har NOLL KOLL och kaoset kommer över dig som en störtskur mitt i en stormvind.
Innan det händer dig, ta dig en funderare på om det kanske trots allt är så att du behöver någon som kan hjälpa dig att kontrollera ditt liv. I så fall låt då Honom få göra det. Jesus är den bästa planeraren man kan ha, mycket bättre än alla almanackor som finns. Lämna över livets fjärrkontroll till Honom och erkänn att du behöver Hans hjälp.
 I din svaghet gör Han dig stark men bara om du ger Honom chansen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s