Till optikern

Hur ofta irriterar vi oss inte på något som en annan människa gör. Vi ser och hör och sen tycker och tänker vi, ofta högt och ljudligt om det hemska som denna människa har gjort. Inte nödvändigtvis något denna människa har gjort mot oss själva utan det kan räcka med att denna människa har uppfört sig på ett sätt som vi inte är nöjda med.
Och lika ofta som vi irriterar oss på någon, lika ofta blir någon annan irriterad på oss för att vi gör precis likadant, samma misstag eller kanske till och med något ännu värre, men det misstaget är som om det inte existerar i vår värld. 
Nej, men vad menar du , kan JAG göra fel?, men hallå!
Så många gånger är vi snara att döma andra för saker de har gjort, men när det gäller att kritiskt granska oss själva så slår vi dövörat till och drar ner mössan över ögonen så att vi ska slippa se.
Många gånger skulle vi behöva uppsöka en optiker för att få nya glasögon, sådana som gör att vi inte ser de små sakerna,
 till exempel flisan i någon annans öga , men som gör att vi kan upptäcka och ta bort bjälken ur vårt eget öga.
Många människor skulle må så mycket bättre av att fästa blicken på Jesus istället för att gå omkring och leta stickor i andra människors ögon. Jesus såg stickorna hos andra men även om han inte hade en egen bjälke i sitt öga så dömde han inte de med stickorna för det. Han bara ritade lite förstrött i sanden och sa, gå och gör inte så mer.
Gud, låt det få finnas en tid ledig hos optikern för mig idag, så att jag kan få prova ut dessa nya glasögon som får mig att se de stora bjälkarna i mina egna ögon, för de är tunga att gå och bära på.
 Små stickor i andras ögon väger ju ingenting!
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s