Vad har du i fickan?

 
 
 
Vad har du i fickan?
 
 
 
Känns det som om det ligger ett nerfallet träd rakt över vägen där du ska gå?
Finns det alltid nåt stort hinder på den väg du har slagit in på?
Vet du vad, det ligger inte där för att hindra dig från att nå resans mål, det ligger där just bara för att fråga dig vem du tror att du är.
Hindret finns där av den enkla anledningen att utan hinder i livet växer vi inte som människor och lär inte känna oss själva och våra möjligheter till utveckling. Hindret vill få dig att se dig om efter andra möjligheter och inte bara blicka rakt fram som om du hade skygglappar för ögonen. Hindret kan öppna dina ögon och låta dig få se nya utvägar.
Livet har så mycket att ge, och man behöver inte leva särskilt länge för att inse att livet inte alltid är en dans på rosor.
Livet är fyllt av glädjeämnen men också av tunga bördor och vi kan inte välja själva vilket vi råkar ut för. Hur mycket vi än planerar och försöker att göra våra liv så bra som möjligt, kan vi märka att många av de här milstolparna i livet liksom bara dimper ner, kanske just precis när vi minst anar det eller behöver de som minst. Det är som om livets viktigaste händelser inte låter sig kontolleras av vår almanacka.
För visst är det så att livet inte alltid blir riktigt som man skulle vilja.
Vi har nog alla råkat ut för det där trädet över vägen och vi har nog alla varit tvungna att fråga oss själv vem vi tror att vi är.
Äktenskap har misslyckats, vänner har svikit, vi kanske har förlorat ett jobb, en närstående person har gått bort eller blivit svårt sjuk, pengabrist, problemen kan vara många men de gör att vi tvingas att se på oss själva med andra ögon, ta oss i kragen och släpa oss upp och kanske till och med runt hindret om vi inte orkar att skutta över det.
Så nästa gång du ser ett nedrasat träd liggande framför dig på vägen och spärrar din väg, kavla upp dina ärmar och ta fram motorsågen du har i byxfickan eller i handväskan, blås liv i elden i ditt inre och se till att få bort det innan mörkret faller, för då är det mycket svårare att se klart.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s