Ett oskrivet blad

 
 
 
 
Ett oskrivet blad
 
 
 
Jag ser varje ny dag som ett oskrivet blad i mina memoarer. Varje dag får vi vara författare till en ny sida i denna vår bok.
Det är du som bestämmer vad sidan ska fyllas med för ord, om det är positiva saker eller om det är negativa saker.
Ser du den tomma sidan framför dig? Vad vill du fylla den med?
Kanske möten med människor? Glädje? Sorg? Humor eller bitterhet?
Det finns bara en författare till den här boken och det är du själv. Det är du som bestämmer hur du ska förhålla dig till innehållet och som du säkert vet finns det böcker som du älskar att läsa för att de redan från första raden fängslar dig med sina ord. Författaren skriver på ett sätt som tilltalar dig. Sen finns det böcker som är precis tvärtom. Böcker som är så tråkiga att läsa även om det händer massor i dem, men varje mening är så tråkig att du bara vill lägga undan boken eller ännu värre kasta den i pappersinsamlingen och glömma att du någonsin fick tag i den.
Har du tänkt på att om det är en riktigt bra författare så spelar inte ens innehållet nån roll utan det är sättet som det är skrivet på som är det viktiga. Det är det som fängslar dig. En riktigt bra författare kan berätta en story om ingenting på ett sätt som gör att du inte kan släppa boken.
Samma sak kan gälla i våra liv. Det är egentligen inte innehållet som spelar roll utan hur vi berättar det. Vår attityd till vårt liv. Om du fick välja mellan en bok som skrev med ett uttrycksfullt och fängslande språk och med en gnutta glimten i ögat eller en som rakt av berättade med ett torftigt och fattigt språk, utan krusiduller eller tillstymmelse till humor, kanske till och med med bitterhet mot det ena eller det andra, vilken skulle du då välja att läsa? Jag vet vad jag skulle välja.
Om du sen går tillbaka i "dina memoarer" och läser de sidor du redan har skrivit, överensstämmer de med det du skulle vilja läsa? Är det nåt som behövs förbättras i ditt sätt att skriva de tomma arken? Om det behövs förändring varför inte börja med att vässa pennan och förändra ditt sätt att skriva redan på nästa oskrivna blad? Kanske blir du en "bestsellerförfattare".
 
 
 
 
 
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s