Verktyg

 
 
 
 
Verktyg
 
 
Ingen annan är som du.
Du är skapad till hans avbild, det är vi alla, men det finns ingen som är likadan som du.
Varför då jämföra sig med någon annan. Det är en av de värsta sakerna vi kan göra. Att jämföra oss med andra. Vi har alla olika gåvor och Gud har en plan med ditt liv och en annan plan med mitt.  Redan innan du hade blivit till visste Han hur du skulle se ut och hur du skulle vara och vet du vad, Han älskar dig precis som du är. Du är Hans ögonsten.
Om du jämför dig med andra och tycker att alla andra är så mycket bättre än du, nedvärderar du dig själv och Guds skapelse.
Han hade inte haft några som helst problem att skapa dig annorlunda om Han hade velat, men Han valde att skapa dig sådan du är.
 När han hade skapat dig såg Han på dig och sa "att det var gott".
Gud lade ner i dig ett antal gåvor och de vill Han använda.
 Även om du tycker att du är ingenting så har du just det som ingen annan har och därför kommer han att vilja använda just dig.
 Alla har vi något unikt och om vi öppnar upp för Hans ledning kan vi låta honom få använda det som Han har lagt ner i oss. Men Gud Han är en gentleman. Han tränger sig inte på. Om du inte låter Honom använda dig kommer Han inte heller att göra det. Det enda Han önskar är att du är Honom nära och att du är ett redskap i Hans händer, men så länge du inte säger till Honom att här är jag använd mig, så låter Han bli.
För att bygga något behövs flera olika sorters redskap. Såg, hammare, spik, fil, sandpapper, måttstock, vinkelhake och säkert en hel del massa annat. Om Gud nu ska bygga något så måste Han ha olika verktyg i sin verktygslåda. Man kan inte såga med en hammare och inte mäta med en fil. Varje verktyg har sitt speciella användningsområde. Precis som du och jag har olika gåvor.
Är du villig att vara ett verktyg i Guds verktygslåda? Är du villig att låta Honom använda dig inom ditt speciella användningsområde?
Tala då om det för Honom idag.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s