Nya skor

 
 
 
Nya skor
 
 
 
Skor är väldigt bra att ha, speciellt nu på vintern när det är snö och kallt. Skor skyddar våra fötter och håller de varma. Men skorna måste vara av rätt storlek annars kan det göra ont att ha dem på sig. Man kan få skoskav om de är för stora och man kan få ont i tårna om de är för små. Är de riktigt stora eller små kanske man inte ens kan ha dem på sig, för att de trillar av eller för att man inte får i foten. Det är viktigt att skorna sitter bra på foten. Om det är ett par bra skor man har kan man gå i dem länge utan att bli trött.
I Guds ord står det att vi ska ta på oss villighetens skor. Villighetens skor är skor som kommer att passa perfekt på din fot.
Villighetens skor anpassar sin storlek och hur de ser ut efter situationen du befinner dig i, det arbete du har som uppgift att utföra. Till exempel, en herde har inte samma sorts skor som en skördearbetare, och en levit har inte samma skor som en tempelvakt. Skorna är olika men alla är det villighetens skor som gör dig villig att tjäna Gud med den gåva du har, hur liten och oansenlig den än kan tyckas vara i dina ögon , så är den mycket värd i Guds ögon, även om du tycker att städa kyrkans toaletter inte är nåt speciellt så kanske Han har utsett just dig till den uppgiften. Se bara till att du inte tar någon annans villighetens skor på dig, för att du tycker att de är finare, det kan sluta med ont i fötterna.
Han ser när du har tagit på dig dina villighetens skor och säger till Honom, låt mina fötter få gå Herre, på vägar Du vill jag ska vandra.
Nu ska jag snöra på mig mina skor och gå ut.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s