Wake up sleeping beauty

 
 
 
Wake up sleeping beauty
 
 
 
Det var en gång för länge sedan ett kungadöme. I kungadömet bodde mycket folk och det styrdes av  en kung. Kungen hade utsett sin trolovade, men innan han skulle ställa till bröllopp med sin trolovande var kungen tvungen att ge sig av på en resa för att besöka sin far. Han lämnade sina trogna undersåtar och sin trolovade kvar att vänta och sa till dem att de skulle hålla sig vakna tills han kom tillbaka. Första tiden gick bra, folket och den trolovade kunde hålla sig vakna men tiden gick och kungen dröjde med att komma tillbaka och folket och hans trolovade började muttra och gäspa och undrade vart kungen hade tagit vägen.
En efter en föll folket i sömn även kungens trolovade började tröttna på att vänta, några av folket ville till och med välja en ny kung och gifta bort den verklige kungens trolovade med den nytillsatte kungen. Folket som inte hade fallit i sömn började att planera för det kommande brölloppet med den nye kungen , men kvar i ett par hus i kungadömets utkant fanns där några trogna undersåtar kvar som varken ville ha en ny kung eller som tänkte somna. De satt och sjöng sånger för varandra och talade uppmuntrande till varandra att snart kommer den riktige kungen tillbaka och då måste vi vara vakna.
Kungen dröjde ännu lite längre och hans föredetta trolovade gifte sig med den nye kungen med pompa och ståt. Hela befolkningen var bjudna till brölloppet men de där trogna undersåtarna i de två husen i utkanten av kungadömet ville inte vara med. De sa : vi väntar hellre på den riktige kungen. Och så en dag, hördes det trumpeter och ett dån som om det åskade och ut ur skyn ridande på molnen kom kungen tillbaka till sitt kungadöme. När han fick se att folket inte hade orkat att vänta på honom , fick han tårar i sina kungliga ögon , men snabbt som ögat var en av de trogna undersåtarna där och talade om för kungen att de minsann hade väntat på honom  och hållit sig vakna och så hälsade de honom välkommen tillbaka på det sättet som det anstår en riktig kung. Då spred sig ett leende över kungens ansikte och han bjöd alla de trogna upp i vagnen brevid sig, och for iväg över himlen och lämnade alla andra kvar.
Var befinner du dig, på brölloppsfest eller i stugan i utkanten. Wake up sleeping beauty innan det är för sent.
 
 
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s