Klara, färdiga, gå

 
 
 
Klara,färdiga, gå
 
 
 
Många av oss står och stampar på samma ställe ,år ut och år in. Vi känner att vi inte kommer något vart i våra liv. Vi utveclas inte, vi växer inte som personer, och vi undrar varför, men gör inget åt det utan stampar vidare på stället. Frågan vi bör ställa oss är om vi har vuxit fast , om vi har fastnat i samma hjulspår och livet bara kör runt, runt som ett tåg på en modelljärnväg. Ett ganska tryggt liv i och för sig, men föga utvecklande. Visst det kan vara skönt att veta vart du är på väg men efter ett antal varv på modelljärnvägen kommer du att bli trött på att hela tiden se samma saker passera utanför tågfönstret och du önskar en förändring. Men en modell järnväg har bara en bana och för att komma vidare måste i så fall banan byggas om och då måste det till förändring. Då uppkommer en annan fråga som vi behöver ställa oss och det är om vi är beredda att gå vidare. För om du inte är beredd att göra förändringar i ditt liv kommer du inte att kunna växa, du kommer inte att kunna bygga en ny bana till din modelljärnväg.
För en sak är säker är att vi inte kan börja växa förrän vi  har bestämt oss för att nu är det dags att gå. Om inte du är färdig för att sätta den ena foten framför den andra kommer du bara att stå kvar på samma plats som innan. Däremot om du har bestämt dig för förändring kan den nya banan ta dig vart som helst, längre och längre bort , eftersom du hela tiden sätter den ena foten framför den andra, ett steg i taget. Ibland kanske du stannar och vilar på ett ställe ett tag , men när du sen börjar gå igen tar dig varje steg, ett steg framåt.
Så önskar du växa, gör dig då redo att börja gå. Ställ dig i startgroparna och säg till dig själv, klara, färdiga, gå. Och så tar du sats.
 Ett steg i taget.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s