Prioriteringar

 
 
 
Prioriteringar
 
 
 
Tid är något vi alla har lika mycket av. Ett dygn består av 24 timmar eller 1440 minuter, eller 6400 sekunder och det är lika för alla, vare sig du är rik eller fattig, svart eller vit. Frågan är bara vad vi gör med dessa timmar, minuter eller sekunder. Vad prioriterar vi för saker i vårt liv? Är du en sådan person som vill vara överallt , och som tillbringar din tid med personer som om 10 år inte kommer att ens komma ihåg vad du hette, och som på grund av detta inte har tid för dina nära och kära? Är du en sådan person som inte har tid att sätta sig ner tillsammmans med sina barn eller sina föräldrar och bara umgås med de personer som verkligen betyder nåt i ditt liv. Du kanske inte heller har tid att umgås med Jesus, genom att vara inför honom i bön och tacksamhet. Din almanacka är fulltecknad av oviktiga saker redan innan månaden har börjat.  All din tid kanske blir absorberad av personer för vilka du inte är så viktig och de som verkligen betyder nåt får ingen del av ditt liv.
Är detta din verklighet? Fråga dig i så fall hur du använder dina nästkommande 24 timmar om du visste att du imorgon dag så skulle du stå inför Herren och avlägga räkenskap för ditt liv. Vad skulle du fylla de följande 24 timmarna med om du visste att de var dina sista timmar? Vad skulle du göra för prioriteringar?
Psalmisten David uttryckte detta på det här viset: "Lär oss betänka hur få våra dagar är, för att vi må få visa hjärtan" (ps 90:12).
Kanske är det dags att lägga om vissa prioriteringar?
 
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s