I vått och torrt

 
 
 
I vått och torrt
 
 
Ibland kan livet kännas som om man stod utan paraply mitt ute i ett skyfall. Håret hänger och klibbar fast i ansiktet, kläderna är kalla och våta in på bara kroppen, det regnar så mycket att inte ens tårarna syns som rinner ner för dina kinder. Ingenstans finns det skydd och värme, allt är kallt och vått. Du saknar känslan av värme och närhet. Någon som bryr sig om dig, som kommer till dig med en torr filt , en kopp te, sätter sig brevid dig och säger , -jag finns här om du vill berätta, jag kan lyssna. 
Andra gånger är livet precis tvärtom men ändå inte. Det kan kännas som om du vandrar ensam i en oändlig öken utan något vattenhål i sikte. Törsten och hungern river i dig och du är alldeles ensam. Inte ens en kamel  så långt ögat når.  Också i öknen saknar du sällskapet av någon som kan leda dig på rätt väg till vattenhålet. Någon som kan ge dig tak över huvudet ,skydd från den brännande solen och lite mat i magen. Någon som orkar lyssna när du sätter dig ner och börjar berätta om alla strapatser du har gått igenom i öknen , hur skoskavet bara blev, värre och värre och till slut blev till ett öppet sår som inte ville läka. Någon som kan säga , -jag förstår.
I vått som torrt finns där någon som vill sträcka ut handen till dig, någon som bara väntar på att du ska kalla på honom, någon som förstår, och vet hur du har det.
Hans namn är morgonstjärnan, Emanuel, fridsfursten, Messias, Guds son, Jesus är hans namn.
Sträck ut din hand och ta hans hand idag, bjud in honom i ditt hjärta och du har för alltid någon som finns där för dig, när du som mest behöver det.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s