Lyfter blicken

 
 
 
Lyfter blicken
 
 
Ögonen öppnas och möts av en grå dag. I mitt hjärta finns trots allt en varm känsla, en tillfredsställelse. Allt i livet är långt ifrån perfekt, problemen gör sig påminda vart man än vänder sig. Runt omkring mig finns ett oändligt antal höga berg med sylvassa klippor. Svarta, ogästvänliga, otillgängliga. Där mellan klipporna ser jag ögonen på farliga bestar som lurar på att få hoppa på mig och slita mig i stycken. Vägen här nere mellan klipporna, en smal stig, full av sylvassa stenar, som gör ont i mina fötter när jag går barfota stigen fram, den verkar aldrig ta slut. Men plötsligt märker jag en förändring. Stenarna under mina sargade fötter blir mjukare, rundare, de gör inte lika ont längre. Mellan stenarna börjar små gröna grässtrån sticka fram. Är detta början på slutet på den här dalen? Lyfter blicken ett ögonblick upp emot bergen, och ser , ja jag kan se det, inser det med hela mitt hjärta, att det är där uppifrån som min hjälp ska komma.
Den grå, regntunga himlen öppnas plötsligt av en liten solstråle som sakta letar sig ner mellan klipporna och när den når mitt ansikte, värmer den hela min varelse. Tillfredställelsen smyger sig in i mitt hjärta trots alla hemska omständigheter.
En enda solstråle kan lysa upp en rasad värld och få den att verka mindre raserad. En enda solstråle kan värma upp ett fruset hjärta och ge hopp om en framtid som inte är fylld av sylvassa stenar och blodtörstiga bestar. Den kan ge hopp om gröna ängar, solsken som värmer och porlande vattendrag som släcker törsten för den törstande. Den kan ge hopp om seger, en framtid fylld av skir grönska.
Om du befinner dig i dalen så låt den ensamma solstrålen få leta sig ner till dig och värma upp ditt hjärta, och lyft din blick upp till bergen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s