Är det någon som hör?

 
 
 
Är det någon som hör?
 
 
Hjälp! Är det någon som hör mig? Finns det ingen som kan hjälpa mig? Jag behöver hjälp! Jag orkar inte mer….
Inget svar. Det är så tyst att man kan höra en knappnål falla. Var är alla? Varför svarar de mig inte? Varför får jag ingen hjälp. Bara någon som kan lyssna och kanske visa mig vad jag gör för fel. Bara någon som sträcker ut en hand och håller mig flytande. Bara någon som kan hålla om mig i stunder när jag behöver någon. Bara någon…Tårarna trillar nerför kinderna och gör ränder i ansiktet. Inuti ekar ännu ropet på hjälp. Om bara någon kunde ….
Plötsligt finns du där. Du tar min hand och håller den hårt. Torkar mina tårar med din hand. Ger mig ett leende som värmer och säger att du finns här för mig, om jag vill prata, gråta eller skratta , eller kanske bara vara. Du erbjuder dig att vara min vän. Kan inte riktigt förstå det , men någon  hörde mitt rop på hjälp och här är du. Nästan som en ängel, i alla fall sänd från ovan. Vet inte om jag vågar tro på det du säger. Vågar jag lita på dig? Går du inte bara när jag behöver dig som mest? Rädslan av att vakna och inse att du bara var en dröm gör mig stel och inbunden. Vågar inte öppna mig för dig? Om jag nyper mig kanske du försvinner och det är ju det sista jag vill.
Du säger att jag inte är ensam, du säger att du har en vän som du vill att jag ska lära känna. En vän som aldrig sviker. Den bästa vän man kan ha. Du frågar om jag vill träffa honom…
Har du någonsin hört ett sådant rop på hjälp? Har du i så fall sträckt ut din hand för att hjälpa? Nästa gång kanske det är du som ropar och väntar och ingen kommer. Så många där ute ropar på hjälp utan att bli hörda. Var uppmärksam och lyssna, kanske kan din hand bli någons räddning. Du behöver inte vara speciell, bara vara en vän, kunna lyssna och sträcka ut handen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s