Goda förvaltare

Goda förvaltare
Vi har alla något som vi är bra på, något som Gud har givit oss. Någon talang eller liknande. Använder du den? Och i så fall använder du den så som Gud hade tänkt att den skulle användas? Gud lägger ner gåvor i våra liv för att se vad vi gör med dem, hur vi förvaltar dem. Om vi förvaltar dem på rätt sätt kan Gud sedan ge oss mer. Om inte vi förvaltar våra gåvor och talanger på rätt sätt ger han dem till någon annan som vet att ta vara på dem och får dem att växa. 
Men för att förvalta våra gåvor måste vi också betala ett pris. Se bara på hur fondförvaltarna tar ut avgifter för att förvalta fonderna. Det kostar. Likadant är det för oss, för att förvalta måste vi betala ett pris och om vi är beredda att göra det så kommer vi att få avkastning på våra gåvor.
Gud ger oss alla något, det är upp till oss vad vi gör med det, hur vi är som förvaltare. En person får en talang, en annan person kan göra fem olika saker och en tredje kanske kan tio olika saker. Ju mer vi har fått desto mer kostar det oss. Ju mer vi har att förvalta desto mer kräver Gud av oss.
Vad har Gud gett dig? Vilken gåva har han givit dig? Vad har du som just du är bra på? Vad gör du med den gåvan du har? Har du betalat priset för att förvalta den? Eller har du gömt den under köksmattan? Om det sistnämnda skulle vara fallet ber jag dig att sopa fram den och damma av den och börja få den att växa och förvalta den på bästa sätt, så ska du få se att Gud kommer att låta det bli välsignat och få den att växa.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s