På promenad med…

 
 
 
På promenad med
 
 
Varje dag kan liknas vid en promenad, den börjar när vi vaknar och slutar när vi somnar. Så här i sommartider ser vi väldigt många som är ute och går hand i hand och visst är det skönt att han någon att promenera med. Jag skulle vilja berätta om det absolut bästa promenadsällskapet man kan ha och om du gillar att promenera så är kanske ett övervägande om du inte ska skaffa detta promenadsällskap något du bör tänka på.
I psalm 16:8 står det "jag har haft Herren för mina ögon alltid; ja han är på min högra sida, jag ska inte vackla". Om vi har Herren som vårt promenadsällskap dagligen kommer vi att kunna märka vissa saker under själva promenaden.
Det första vi kan se och känna är en känsla av säkerhet, hur jobbig promenaden än är, så vet vi , ja  vi är säkra på att han går där med oss och säger" Var inte rädd. Jag är med dig".
Det andra vi kan märka är att vi plötsligt vet vart vi ska gå, vi har liksom en inre kompass som pekar ut vägen. Ibland kan det ändå finnas stunder när vi glömmer bort att titta på den men i det stora hela är vi guidade av någon som vet vart vi är på väg.
Den tredje saken vi kan notera är att något stoppar oss från att göra det som är fel. Om vi till exempel är på väg att säga några ord som kanske kommer att såra den andra personen så kan vi i vårt inre höra en liten varningsklocka som säger "Tyst med dig" eller "Gör inte så". Förhoppningsvis är då inte bullret runt omkring oss för högt så att vi inte kan höra varningen…
Och den fjärde saken som man kan märka om man har Herren som promenadsällskap under dagen, är att du har en känsla av glädje. Inte en sån glädje som när någon berättar en rolig historia utan en glädje som kommer inifån ditt bröst. Det är ungefär så här, du gör kanske en extra ansträngning, eller lyckas med något svårt och så kommer det som en våg av glädje brusande upp i ditt inre, en glädjevåg som inte går att stoppa och som smittar.  Du känner dig nöjd och tillfreds  och vill inget annat än att människor runt omkring dig också ska ha samma känsla.
Så istället för att promenera din promenad ensam och utan sällskap, kanske du ska ta med Herren som ditt promenadsällskap?
 
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s