När Gud är tyst

När Gud är tyst
När inget hörs, allt är tyst. Det välkända ljude , känslan av att Gud talar till dig har försvunnit. Du känner att du håller på att bli tokig av längtan efter att höra den ljuvliga rösten igen. Tomheten ekar i ditt inre, du börjar tvivla på din tro. Tystnaden är hörbar. Du känner att du skulle kunna göra vad som helst för att få höra den igen.
Vad var det som gick fel? Varför har den tystnat, har du kommit för långt bort? Tvivlet gnager i dig. Du vandrar av och an och undrar om du har blivit knäpp. Det gör ont, ont i själen, i hjärtat, innerst inne vet du varför han har slutat tala, och du vet också vad som måste till för att få en förändring. Något i dig måste gå sönder och få byggas upp igen av en varsam hand. Herrens hand. Du vet och Herren vet att tystanden varar inte för evigt, bara tills du lägger ner och ger upp och låter honom få sin vilja.
Tystnaden är olidlig. Ditt jag börjar vekna och Herrens hand kan komma närmare och forma dig. Långt långt där borta kan du ana en ljuvlig viskning, som ju mer du ger efter, kommer närmare och närmare….
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s