Nissi

Nissi
Jehova-Nissi. Jehova mitt banér. Just ordet banér kan betyda flera saker, det kan syfta på den stav som Mose använde när han var inför Farao, som han använde vid röda havet, eller som han slog i klippan för att få fram vatten. Staven var en symbol för ett löfte om att Gud är med och att han ger kraft. Ett banér förr behövde inte nödvändigtvis vara en flagga utan kunde vara en stav, eller påle med ett ornament på. den var ett tecken på befrielse och frälsning.
Det här namnet Jehova-Nissi talar om hur Gud lyfter upp ett standar eller banér mot nationerna. Så länge Mose sträckte ut staven hade Israel övertaget i striden  men så fort han sänkte den så vände striden mot Israel. Därför fick Aron och Hur hjälpa Mose att hålla upp hans armar för att inte fienden skulle få övertaget.
Jehova-Nissi betyder ” Jehova själv är mitt banér”. Jeus är därför vårt banér. När vi åberopar hans namn i strid kan vi vara säkra på segern får då viker fienden undan. Jesus restes upp till att bli vårt segerbanér på korset. Han är ett tecken på vår seger. Jesu namn representerar vår seger. Ropar du ut Jesu namn i svårigheter ställer du upp segerbaneret framför dina svårigheter och kan räkna med seger.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s