Bön?

 
 
 
Bön?
 
 
 
Vad är bön? Är det när du rabblar en ramsa av fina, vackra ord? Är det något som du gör bara för att du måste någon gång då och då? Är det ett nödvändigt ont? Eller kan det vara något annat? Nåt bättre? Ja det kan det faktiskt.
 Bön kan faktiskt vara ett innerligt samtal mellan dig och din fader i himlen. Ett samtal där du är helt ärlig och genomskinlig och låter din fader veta alla dina tankar och funderingar. All din oro, alla dina bekymmer och glädjeämnen. Ett samtal där du visar honom din kärlek genom att erbjuda dig själv, genom att lägga dig själv vid hans fötter och tvätta dem med dina tårar och torka dem med ditt hår. Ett samtal där du kan skratta, gråta, vara dig själv, där du får prata och lyssna.
Det är ett samtal där din fader talar till dig vad du behöver veta, han tillrättavisar dig, visar dig hemligheter. Han uppmuntrar dig när du är nere, han ger dig kraft när du känner dig svag, han visar dig vägen när du är vilsen.
Bön är inget förutbestämt rabblande av högtravande ord, det är ett barns innerliga samtal med sin far.
 Är du ett Guds barn? Vet du inte?
Om du med hjärtat tror att Jesus är Herre, och med munnen bekänner att han dog för din skull, för dina synder , är du ett Guds barn. Då kan du med frimodighet komma in för hans tron som ett barn kommer till sin far.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s