m´Kaddesh

 
 
 
m´ Kaddesh
 
 
Nästa försoningsnamn är Jehova-m´Kaddesh. Det namnet kan vi finna i 3 Mos 20:8 och det betyder Herren som helgar. Att helga något är att göra något heligt, överlåta sig, viga sig till, att avskilja eller separera. Herren har alltså lovat att göra oss heliga, men för att han ska kunna göra oss heliga måste vi också göra vissa saker i gengäld. Vi har blivit uppmanade att helga oss som en fri viljehandling genom att göra hans vilja, hålla hans bud och stadgar.
Helighet är det starkaste av Guds alla attribut och eftersom han är så helig kan inte vi komma oheliga inför honom. Nu är det ju så att vi inte kan göra oss helt heliga i oss själva för att vi är syndare och det är där som vi kan räkna med Jesus. Han gör den del som inte vi kan klara av. Det betyder inte att vi kan slappna av och låta honom göra hela jobbet utan vi måste hela tiden arbeta med vår helighet, han gör dig inte helig, han lägger till det du inte förmår.
Helighet är alltså grunden för hans fullhet och fullkomlighet och Guds ande kallas för den Helige Ande. Det ligger i Guds natur all göra sitt folk heligt, och det är vi kallade till. När vi gör det kommer hans kraft att göra oss heliga.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s