Har du stannat i växten?

 
 
 
Har du stannat i växten?
 
 
Har du någonsin funderat på vad det är som gör att vi växer som människor? En utmaning, vilja, att vara tvungen att möta problem, insikt om din nuvarande situation, etc. Man kan krasst säga så här, att dagliga vanor får oss ott fastna på samma ställe. Man måste ibland fråga sig vad det är jag måste växa förbi? Vilka hinder står i min väg för att jag ska utvecklas? Man kan behöva utmana sig själv till förändring.
Hur skulle det se ut om ett barn inte växte upp och mognade? Det är något vi alla förväntar oss av ett barn. Likaså behöver du fortsätta att utvecklas för att du inte ska vara samma barn som alltid.
Om du tycker att det känns tungt, trögt, svårt, ja näst intill omöjligt, närma dig då Gud och hämta kraft från honom. Han kan ge dig kraft och vägledning. Det är nämligen så här att förändringar i karaktären görs inte över en natt. Det tar tid, och energi, men är mödan värt.
Det viktiga är uthållighet, ge inte upp, bli inte ledsen om det inte går direkt. Se till att skapa positiva rutiner. Stanna upp och ställ dig frågan. Hur vill jag att mitt liv ska se ut? Hur vill Gud att mitt liv ska se ut? Hur ser ett kristet liv ut? Titta dig sedan i speglen och se hur ditt liv ser ut just nu. Liknar det på något sätt det du har tänkt dig, eller det Gud har tänkt sig?
Har du den gemenskap med Gud som du önskar att du hade? Var skiljer sig ditt nuvarande liv ifrån dina värderingar?  Hur kan jag nå dit jag vill? Ingen kommer till målet direkt. Viktigt att tänka på i det här läget är att ta ett steg i taget. Försök inte att förändra allt på en gång. Gör små förändringar kontinuerligt istället för en jättestor, för om du går på den stora direkt är det nästan dömt att misslyckas.
Gud vill att du ska arbeta med det du har fått som gåva för att det ska bli bättre, och den ende som kan ta ansvar för din framtid och din karaktär, det är du.
Ibland kan det kännas svårt att se på sig själv på det här sättet. Ett sätt är då att fråga någon annan som du har förtroende för och som du kanske tycker har en bra karaktär. Vi kan kalla den personen en mentor. Han / hon kan hjälpa dig att se dina brister och vad du måste arbeta med för att bli bättre och han/ hon kan uppmuntra dig när du gör framsteg. Jesus har sänt oss den bästa mentorn vi kan tänka oss, nämligen den helige ande, (paracletos=hjälparen). Han kan på ett sätt som ingen annan kan, visa på just det du behöver arbeta med i ditt liv. Han ser på dig med Guds ögon och han ser det Gud vill att du ska bli. Han ser den bild av dig som Gud såg när han skapade dig, men som på ett eller annat sätt har blivit ofärdig, förvrängd, smutsig….
Låt oss titta på oss själva med Guds ögon och bli något mer än det du är idag. Vi kan alltid bli bättre…..
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s