Har du bråttom?

 
 
 
Har du bråttom?
 
 
Är du en sådan person som försöker vara överallt på samma gång? Tenderar du att bli stressad och låter du i så fall stressen få påverka ditt liv. Jag tror att ett visst mått av stress är bra men när det till slut får dig ur balans har det gått för långt.När stressen får dig att knapra på den tid du har gett till Herren  eller borde gett till Herren bör du ta dig en paus och fundera på vad du egentligen sysslar med.
Stressen är den störta fienden till ditt andliga liv. När du har bråttom kan du knappast göra saker på det sätt som Jesus gjorde. Han var visserligen en mycket upptagen man, med många järn i elden och många människor som han skulle träffa men han stressade och pressade sig aldrig. "Var sak har sin tid" kan jag tänka mig att han skulle ha sagt. Inte ens när hans bästa vän Lazaros låg för döden stressade han iväg för att komma snabbare dit, och innan han hann komma fram hade Lazaros dött. Hade du gjort samma sak? Nu fanns det en anledning till att han inte stressade och det var att det var meningen att han skulle få uppväcka Lazaros från det döda, vilket han också gjorde, men handen på hjärtat jag skulle i alla fall ha blivit jättestressad om min bästa vän låg för döden och jag visste att om jag kom dit i tid skulle han bli frisk. Det är så enkelt att stressen får tag i dig och när den gör det styr den hela ditt liv.
Stress är ett inre tillstånd i vilket du är så orolig och spänd att det är omöjligt för dig att ta emot Guds kärlek, att vara med andra personer eller att ge andra personer kärlek. Det blir svårt för dig att tala med Gud, snart blir bibelläsningstunderna mindre och mindre och bönen blir en enda lång ramsa som för varje dag blir kortare och kortare. Du bortrationaliserar helt enkelt Gud, han som vill ge dig kraft. Stress gör också att man inte tänker klart. Hade man tänkt klart skulle inte det vara den första saken man tog bort ur sitt liv, eller hur? Och kom ihåg detta, saker och ting lugnar inte ner sig av sig själv. Om du väljer att vänta tills du kan göra det som verkligen är viktigt kommer du aldrig att göra det Gud ville att du skulle utföra när han skapade dig. Guds vilja för ditt liv kommer med andra ord att försvinna och du kommer att känna dig vilsen och nere. Därför är det viktigt att tänka på hur du lever och försöka att eliminera stressen i ditt liv så mycket det går. Och du….., den enda som kan göra det i ditt liv är du själv, inte dina kompisar, inte din familj eller någon annan. Bara du. Så ta ett djupt andtag , sätt dig ner och stressa av. Sök Herren, livets källa.
 

2 svar till “Har du bråttom?

  1. Vissa människor är skapta med neurologiska sjukdomar som medför just stress.Pga medfödd rubbning i dopaminsystemet.Dopaminet är \’\’chef\’\’ över alla andra signalsubstanser i hjärnan.Det medför en hel del…Viljan kan vara extremt stark.Trots det fungerar det inte…

  2. Tack för din kommentar, och det är inte meningen att peka på någon speciell. En sak vill jag bara tillägga och det är att du säger att viljan kan vara verkligen stark men att det ändå inte fungerar, men vet du, Jesus dog på korset för oss. För alla våra sjukdomar , svagheter och synder. HAN ÄR CHEF. även över dopaminet…Sen är det ju inte alltid som vi får allt vi vill, när vi vill. Men ingenting är omöjligt för Gud. Fortsätt kämpa!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s