Träd med djupa rötter

 
 
 
Träd med djupa rötter
 
 
En ek, stor och ståtlig, en stam så tjock att du inte ens kan nå runt den med dina armar. En krona så stor och tät att inte ens vattnet tränger igenom och den bildar ett tak. En liten bit därifrån rinner en liten bäck eller kanske ett dike. Fåglarna letar efter skydd i grenverket och i svalkan från skuggan under den stora trädkronan vilar de vilda djuren ut. Ser du den framför dig?
Ett sådant träd står stadigt på jorden, även om det stormar så står det fast. Grenarna må vaja i vinden men det ska mycket till innan ett sådant träd faller till marken. Varför? Jo ett sådant träd är ett träd med djupa rötter. Rotsystemet sträcker sig ut och ned och gör att trädet står stadigt även om det blåser.
Liksom trädet behöver sitt rotsystem för att få näring och växa behöver också vi vårt rotsystem. Vi behöver ha djupa rötter så att när det blåser och stormar i våra liv vi kan stå stadigt  och fast i vår tro.
Hur får vi då de där djupa rötterna?
Genom att läsa, smaka på och mättas av Guds ord. I Guds ord finns den näring vi behöver. Rötter suger näring och ju mer näring ett träd får desto större och starkare kan trädet växa sig och ju stadigare står trädet när rötterna söker sig djupare och djupare.
Låt dina rötter få fördjupa sig i ordet och få näring därav så att du kan växa dig stor och stark som en ek och stå stadigt, även om det blåser och stormar omkring dig.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s