Fattas dig tålamod?

 
 
 
 
Fattas dig tålamod?
 
 
Har du svårt att hänga kvar till slutet, tills det är fullbordat? Har du svårigheter att vänta på det du vill ha och det Herren har lovat? Är du som ett barn som vill ha det med en gång? Ett barn kan inte vänta på något, de vill ha det direkt.
Vet du vad, bara för att du inte ser resultatet du önskar just nu betyder inte att Gud har bytt uppfattning och ändrat sig. Medan du väntar så arbetar Gud. Det kanske inte är det rätta tillfället för att han ska få det största äran och du ska få ut det bästa resultatet.
När du en gång har sett och förstått vad Guds plan är för ditt liv, vänta då tålmodigt, och låt inte andra saker som kan få ta bort ditt perspektiv därifrån stjäla din uppmärksamhet.
I sitt ord säger Herren i Jesaja 46:10 " Jag som i förväg förkunnar vad komma skall, och långt förut vad som ännu ej har skett. Jag som säger: " mitt rådslut skall gå i fullbordan, och allt vad jag vill, det gör jag". Han estableserar först och främst målet, det slutresultat han vill uppnå och sedan stegen som leder dit. Han börjar alltså inte gå på måfå för att se vart han kommer utan han har målet klart för sig från första början. Så även om du tycker att det inte händer något, att du inte kommer framåt så vet att Gud inte har glömt dig . Han bidar sin tid och tar ut den bästa vägen för att nå fram till målet. Ha tålamod! Och medan du väntar tacka och lova Herren för det som han redan har gjort, det han gör, och det han kommer att göra, även om det ser ut som om mörka moln tornar upp sig i horisonten. Han har full kontroll!
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s