Konsten att förlåta

 
 
 
Konsten att förlåta
 
 
 Förlåta någon som har gjort något emot dig kan vara väldigt svårt. Stolthet och smärta kan göra att det i stort sett känns omöjligt. Känslorna för den person som har gjort dig illa ligger där och pyr och förgiftar ditt inre. Får de ligga tillräckligt länge där så impregnerar de hela dig. Du blir bitter och kanske inte klarar av att se eller träffa personen i fråga. Det som en gång var en bra relation mellan två människor är nu ett brinnande inferno av känslor.
En som kan konsten att förlåta är Jesus. Han har förlåtit alla människor på jorden alla deras fel och brister , synder och svagheter. Han förlät oss när han hängde på korset . Innan han dog, kom dessa ord över hans läppar " förlåt dem fader, för de vet inte vad de gör". Han sa också till sina lärjungar en gång när de frågade honom hur många gånger man skulle förlåta någon som gjort en något " inte sju gånger utan sjuttio gånger sju gånger"
Kan du förlåta någon sjuttio gånger sju gånger, det vill säga hur många gånger som helst? Det är inte talet som är viktigt i det här sammanhanget . Hur många gånger förlåter Gud dig? Jesus säger också att den som inte förlåter sin nästa inte kan räkna med hans förlåtelse. Har du någon du borde förlåta? Vill du att Jesus ska förlåta dig dina synder. I så fall har du en uppgift idag.
Att förlåta! 
Och en sak till! Någon av oss kanske måste be någon om förlåtelse också!
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s