En uppfylld önskan

 
 
 
En uppfylld önskan
 
 
En uppfylld önskan är ljuvlig för själen…
 Dessa ord står i ordspråksboken 13:19 och visst kan du hålla med om det. När du har uppfyllt något som du verkligen ville ,visst känns det underbart. När du har klarat av något du länge har brottats med, när den uppgiften du hade att göra äntligen är färdig och resultatet blev det du ville. Då känner man sig glad, lycklig, varm om hjärtat.
Men .. handen på hjärtat här nu. Låter du dig njuta av den här känslan eller springer du bara vidare för att hinna med så många andra saker som möjligt? Tar du dig tid att "smaka på" det resultat som blev av det du åstadkom, resultatet av ett gott arbete? Sätter du dig ner och njuter?
Så många gånger gör vår stressade livsstil att vi glömmer bort att njuta av det vi åstakommer bara för att vi hela tiden måste jaga efter nya saker att åstadkomma. Det är ju inte konstigt att många kan känna att deras liv liksom saknar mening när allt bara rör sig kring att hinna med så mycket som möjligt på kortast möjliga tid.
Det är liksom som att åka på en endagars semester till New York där halva tiden går åt till flygresan  en timme till passkontollen , en timme i taxi från flygplatsen , sedan en timme i väntan på att bli serverad en middag så att du orkar flyga runt hela staden new York på resten av dagen innan det är dags att sätta sig i taxin till flygplatsen och till incheckningskön och till slut i flygstolen på flygplanet på väg hem. När du väl sitter där kommer du inte ihåg ett dugg av det du har sett. Det är verkligen tur att du hade kameran med dig för annars skulle du ju inte ens komma ihåg att du var där. 
Du har visserligen satt din fot i New York men hur mycket njöt du av det du fick uppleva? Ibland är det inte kvantiteten utan kvaliteten som räknas. Så om du har en önskan som kanske just nu är på väg att bli uppfylld, ta dig tid och njut av resultatet av ditt arbete.
 Som sagt en uppfylld önskan är ljuvlig för själen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s