Fikonträdet

 
 
 
Fikonträdet
 
 
"Fikonträdet blomstrar inte mer, och vinträden ger ingen skörd, olivträdets frukt slår fel och fälten alstrar ingen näring, fåren rycks bort ur fållorna och inga oxar finns mer i stallen. Likväl vill jag glädja mig i Herren och fröjda mig i min frälsnings Gud."
Dessa ord kan vi läsa i Habacuck 3: 17-18. För någon som levde på den tiden och levde av det jorden gav kan vi förstå att detta var bland det värsta som kunde hända. Inget av det som skulle kunna bringa en nkomst till personen i fråga hade lyckats. Det fanns inga fikon att sälja, inga druvor att kunna förädla till vin, oliverna uteblev och då fick de ingen olja. Till och med djuren fattades. Det var katastrof!
Det är samma sak som att du skulle tycka att din värld går under! Du blir av med jobbet, får gå ifrån bostaden för du kan inte betala hyran, extraknäcket du hade går i konkurs, ja ingenting lyckas. Allt är pest och pina. Allt går dig emot, på alla plan i livet.
Men läs nu den sista delen igen. Vad står det ? Jo det står att vi likväl ska glädja oss i Herren, att vi ska fröjda oss i vår frälsnings Gud.
Ja men hur undrar du? Jo, det är inte omständigheterna som gör dig lycklig, det är vetskapen om att Gud finns där och att han bär dig. Att han är med dig alla dagar intill tidens slut. Det är vetskapen om att han har frälst dig som gör dig glad och får dig att fröjdas , inte att du har det gott ställt eller har allt du önskar. Det är vetskapen om att du inte är ensam i den svåra stund som du just nu kanske är mitt uppe i, som gör att du trots allt det svåra som händer dig kan fortsätta att glädjas, fröjdas och sikta framåt och hoppas på bättre tider längre fram.
Hur är det med ditt fikonträd idag? Blommar det eller har det tappat alla blommorna på grund av frosten?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s