Stillastående vatten eller flödande ström

 
 
 
Stillastående vatten eller flödande ström
 
 
 
"Den ene utströr och får dock mer ,den andre spar över hövan, men bliver allenast fattigare. Den frikostige varder rikligen mättad och den som vederkvicker andra han bliver själv vederkvickt." ordspråksboken 11:24-25
Ett stillastående vatten är ett vatten där det inte finns nåt utflöde, det kan fyllas på vatten men det rinner aldrig bort från vattensamlingen. Om inte vattnet i en vattensamling byts ut kontinuerligt blir vattnet snart missfärgat och illaluktande. Det förstörs på grund av att det inte byts ut. Det mättas! Det mättas och härsknar och när det väl har härsknat kan man inte längre använda det till något.
Om en person bara tar emot och tar emot och tar emot kommer det att hända samma sak med den. Den är bra att kunna ta emot men det måste hela tiden finnas ett utlopp för det du har fått ta emot så att du kan ge till andra. För att undvika detta är det bättre att vara som en flödande ström, som rinner fram. Mer och mer vatten fylles på uppifrån och på vägen mot havet vattnar den sina omgivningar med frisk, rent, rinnande vatten.
 Sådana ska vi också försöka att vara. Vi ska ta emot från Herren men sedan ge det vi har fått till någon annan för att kunna välsigna den personen och kunna ta emot ännu mer från Herren. Ju mer vi ger ut ifrån oss själva desto mer kan vi ta emot och sedan ge vidare. Det hela blir en positiv spiral.
Ja men vad ska jag ge frågar du?
Det som Herren ger dig blir svaret. Ger han dig glädje , ge glädje och muntra upp någon som är ledsen. Ger han dig uppmuntrande ord, ge uppmuntrande ord till någon som behöver det. Ger han dig tro, så så in tro i någon annan. Ger han dig guld och rikedom, se till att du ger av det goda till någon som inte har. Ger han dig intelligens och vishet, undervisa andra så att de kan få veta mer. Det finns alltid något du kan ge.  Det finns alltid någon som har det sämre än du. Och har du inget att ge, ge då bort den bästa gåvan av alla , Guds evangelium, kraften till frälsning! JESUS KRISTUS
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s