Stenen

 
 
 
Stenen
 
 
En gång för länge sedan i ett kungarike långt borta regerade en kung. En dag fick han för sig att han skulle göra ett litet experiment. Han gick ut på vägen till staden och mitt där på vägen lade han en stor stenbumling, sedan satte han sig gömd vid sidan av vägen för att vänta och se, vad som skulle hända.
Då det var marknadsdag i staden dröjde det inte länge tills det började att komma folk längs vägende flesta välbärgade köpmän och när de fick syn på stenen gick många runt den andra klättrade över den , men nästan alla skyllde på kungen och klagade på att han inte höll sina vägar i kungariket fria från hinder. De muttrade och blev arga men ingen av dem gjorde några som helst försök till att flytta på stenen.
Efter en stund kom en fattig bonde med ett lass grönsaker på ryggen som han skulle in till marknaden för att sälja. När han fick syn på stenen, la han ner sin börda och gick fram till stenen och började med mycket möda och stort besvär föröka flytta den ur vägen och till slut hade han baxat stenen så att den kom vid sidan av vägen istället för mitt på den som innan. När han sedan reste sig och rätade på sin rygg, fick han syn på en läderpåse som låg på vägen just där stenen hade legat och han tog upp den och tittade i den.
I påsen låg en stor summa guldpengar och en lapp skriven utav kun gensjälv där han skrev att pengarna i påsen tillhörde den person som tog bort stenen från vägen. Bonden blev mäkta förvånad och både glad och tacksam.
Kungen som satt där i sitt gömställe blev också glad av att se glädjen i bondens ögon och han tänkte i sitt stilla sinne att så många som bara gick förbi hindret och knorrade över att det fanns där, men ingen annan än den här bonden gjorde något försök till att flytta på hindret.
Bonden i den här historien lärde sig det som många av oss aldrig kommer att förstå. Varje hinder i vår väg representerar en  möjlighet till att bli bättre om vi agerar istället för att bara klaga. Så låt inte de hinder som idag står i din väg få segra över dig utan tvärtom, se lite längre och gör något bra utav dem.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s