Hur tacklar du natten?

 
 
 
Hur tacklar du natten?
 
 
Hur tacklar du din natt, dina problem, din öken? Tycker du synd om dig själv? Varför måste jag gå igenom detta? Försöker du peppa dig själv genom att säga att Gud inte vill att du ska ha det så här? Gör du allt för att hitta utvägar ut ur nattens mörker?
Vet du, jag har gjort samma sak så många gånger men.. jo där finns ett men. Jag tror inte alltid att dessa vägar kommer från Gud.
Gud har en mening med allt som sker , även om vi inte kan förstå den. Han har en mening med att det händer svåra saker i våra liv. Vi kan många gånger tycka att livet är orättvist och fruktansvärt och undra varför men Gud han vet varför vi måste gå igenom prövningar och svårigheter. Varför vi måste gå genom elden och bli renade och formade.
När smeden ska forma ett stycke järn måste han först lägga det i elden så att det blir mjukt och formbart , för att sedan ta ut det och banka på det tills det kallnar, sedan ytterligare en gång in i elden för att bli mjukt , och bankas igen med släggan. Denna process pågår hela tiden tills järnet har fått den form som smeden vill att det ska ha.
När Gud låter dig gå igenom nattens mörker, när han låter dig vara i öknen , när han låter dig gå igenom svåra saker , se det inte då som att han har lämnat dig, utan som att han försöker att säga något till dig, forma dig. Kämpa då inte emot och försök undkomma natten eller problemet genom att fly, utan låt det omsluta dig och få den effekt på ditt liv som Gud vill att det ska ha.
 Låt Jesus få vara ljuset i ditt mörker. Matt 11:28
 
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s