Gamla kläder

När vi lär känna Kristus och tar emot honom som vår frälsare blir vi genom att vi tar emot honom iklädda honom. Den gamla männsikan gör vi oss kvitt och vi ikläder oss en ny människa som ska efterlikna Kristus.

Det vi gör då är att vi tar av oss våra gamla kläder, våra gamla vanor eller ovanor som inte längre kan tyckas höra hemma i en ny skapelse. Innan du kan bli en ny skapelse och iklä dig den nya människan måste du således göra dig av med dina gamla kläder, den gamla människan.

Vad är det då som vi behöver göra oss av med? Ja i Efesierbrevet 4:22-29 står det mycket bra förklarat vad det är vi behöver lägga bort. Det står att vi ska sluta leva som vi gjorde innan vi lärde känna Jesus, då vi levde ett liv som var bedraget av begär,vi ska se till att vår ande och vårt förstånd förnyas. Den nya anden får vi som gåva men förståndet måste vi arbeta på genom att läsa av Guds ord. Det står att vi ska försöka efterlikna Gud för vi är faktiskt skapade till hans avbild , och hur gör vi det , jo genom att försöka att leva våra liv så som han skulle ha gjort det.

Det står att vi ska sluta ljuga,och istället tala sanning men handen på hjärtat, när sa du/jag en lögn sist? Det var visst inte så länge sedan eller? Vi ska inte heller brusa upp och låta vårt temperament få oss till att göra saker som inte är bra och skulle vi mot förmodan bli arga så ska vi alltid se till att vi löser konflikten innan solen går ner, för ju längre tid som konflikten pågår desto mer infekterad och svårläkt blir den.

Det står att vi inte ska ge djävulen någon chans att förstöra i våra liv, och den som förut stal och levde på andra människor ska börja arbeta och tjäna sitt eget uppehälle och så att han i sin tur kan hjälpa andra som inte har vad de behöver. Det står att vi ska tänka på vad som kommer ut ur vår mun, att vi inte ska prata sådant som inte bygger upp oss. Om du inte kan säga saker som blir till välsignelse är  det bättre att vara tyst.

Vad kan vi lära av detta? Jo att vi inte ska ljuga för att förbättra vår situation, inte lura någon för att nå ett högre mål, inte gå bakom ryggen på någon för att hinna före dit du vill, att vi inte ska använda vår ilska eller sinnesstämning för att manipulera andra, inte heller ge oss in i konversationer som inte för välsignelse med sig. Det här är dina gamla kläder, har du fortfarande på dig dem?

Låter det mycket? Jobbigt? Ja men vem har sagt att du måste ta av dig alla de gamla kläderna på en gång?  Ta ett plagg i taget och du ska se att du om ett tag kommer att ha en helt ny garderob.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s