Vad anser du?

Vad anser du om  dig själv? Är du en god person? Ta en stund och fundera på denna fråga. Finns det saker som inte är bra  eller är du en alltigenom god person?

Nu går vi vidare till nästa fråga. Vad tycker din omgivnig om dig? Fundera! Har du några omkring dig som kanske inte tycker samma sak som du tycker om dig själv? Varför? Behöver du ändra på dig eller är det de som har fel?

Vad tror du sen att Gud tycker om dig?

Gud han älskar dig! Han älskar dig så mycket att han till och med lät sin ende son dö för dig på korset. Han skapade dig, du är hans mästerverk. Ja jag vet, du har hört detta så många gånger förr, men varför säger jag det till dig ingen. Jo för att det finns en annan sida på detta myntet också.

Jag vet inte vad du svarade på första frågan inte heller på den andra, men Jag kan tala om vad Gud skulle svara på den tredje frågan. Han skulle säga: Du är en syndare, du har brutit mot alla mina lagar, du är inte så god som du tror, men…. jag älskar dig och vill rädda dig.

 Många  gånger har vi höga tankar om oss själva , vi tycker att vi gör allt så bra och vi gör ingen illa. Vi lever liv som är hjälpsamma, vi bryr oss om våra medmänniskor , vi försöker att inte göra någon illa. Men för Gud kan inga gärningar i världen vara tillräckligt. Du kan inte förtjäna dig hans kärlek. Den är en gåva till dig.

 Även om du tycker att du lever ditt liv på ett bra sätt så säger biblen att vi alla är syndare. Vi har alla brutit och bryter konstant mot lagen, genom tankar ord och gärningar. Vill du ha exempel säger du? OK , din kompis har precis köpt en ny Iphone 4 och när du får reda på det fylls du av lust att också ha en sådan. Du har precis brutit ett av budorden, att inte ha begär till din nästas saker.

Ett exempel till, du är ute och går  och du råkar se något och  ett litet ord slinker ur din mun ”herre jösses vad håller han på med”. Du har precis missbrukat herren din Guds namn. Du ser , hur enkelt är det inte att synda, och vet du , det räcker faktiskt att du har gjort det EN ENDA GÅNG för att du ska kallas syndare.

Så vilka tankar du än har om dig själv, så har Gud andra tankar om dig. Han ser dig som en syndare , han älskar dig och vill rädda dig genom  att du tar emot hans son som din frälsare. Han ser att utan Jesus är du förlorad och han vill ge dig den här gåvan .

Sista frågan för dagen: Ser du det också och vill du ta emot den gåva som Gud vill ge dig? 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s