Monolog eller dialog

 En liten undran så här framåt kvällningen. Hur har din relation med Jesus varit idag? Fanns det över huvud taget en relation mellan er idag och i så fall om det fanns , var det en monolog eller en dialog?

Många gånger när vi kommer inför vår herre i bön blir det en så kallad envägskommunikation, där vi rabblar allt vi har på vårt hjärta och sen stannar vi inte upp och lyssnar utan springer bara raskt vidare med våra förehavanden under dagen. Man kan nästan se det som ett telefonsamtal till Gud där vi som människor pratar och pratar om våra bekymmer och önskemål och sen slänger vi på luren i örat på Gud. Han får ju många gånger inte en syl i värdret.

Har din kommunikation varit på detta sättet, känner du igen dig? Låt mig säga så här. Du är inte ensam om detta. Vi har så mycket runt omkring oss och vi tycker att vår tid är så dyrbar så då blir det att man prioriterar andra saker än att bara sitta stilla och lyssna.

Men ibland i alla fall är detta nödvändigt. Hur ska du annars kunna ta emot något ifrån Gud, få instruktioner för ditt liv ifrån honom? Känner du att du har försummat detta ,att just bara sitta ner och lyssna till vad Gud vill säga till dig, då vill jag uppmuntra dig att verkligen avsätta en stund till honom ,just nu. Stänga av TV:n, datorn, bara sätta sig bekvämt, i lugn och ro, utan någon som stör och börja tala med Gud och säg till honom  att du finns där just nu för att lyssna på vad han vill säga till dig. Ha din bibel nära dig, han kanske ger dig ett ord.

Kanske vill han just idag tala om något för dig, men om du inte lyssnar…. hur ska du då kunna veta vad han säger? Jer 33:3 säger: ”Ropa till mig , så vill jag svara dig och förkunna för dig stora och förunderliga ting, som du inte känner”. Är du beredd att höra dessa förunderliga ting.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s