Lugnt vatten i stormens öga

 De som vet något om stormar och oväder brukar säga att det inne i stormens öga är det kav lugnt, att det just där inne i mitten finns som ett utrymme där det överhuvud taget inte kan märkas att det runt omkring rasar en fruktansvärd storm. Om du ställde ett glas vatten där inne är jag tämligen säker på att det inte skulle gå några vågor i det glaset.

Livet kan ibland var på det här viset. Runtomkring dig kan värsta tornadon blåsa men inne i dig finns bara ett lugn som inget oväder i världen kan rubba. Det är ett övernaturligt lugn, ett lugn som inte kommer från dig själv, utan från han som bor i dig, Jesus Kristus.

Det är han som i sådana situationer fyller dig med frid, lugn och harmoni fastän världen runt om rasar och faller samman. Detta lugn är inget du själv kan styra utan det kommer till dig när du har lämnat över kontrollen till Honom, när du liksom har släppt taget och låtit dig virvla runt i virvelvinden ett tag och till slut tagit dig in i stormens öga, där Jesus väntar på dig. Du litar fullständigt på att Han har kontrollen och att Han kommer att ta dig helskinnad från denna storms härjningar i ditt liv.

Hur är det möjligt frågar du dig att så totalt släppa viljan att kontrollera din egen situation att du helt enkelt ger upp alla försök att klamra sig fast i tillvaron. Jo genom att ha tro på Guds löften för dig. Han lovar i sitt ord i Psaltaren 121:5 att han ska bevara dig, att du ska få vandra i hans skugga och att han kommer att vandra med dig. Ord som är som balsam för en orolig själ.

Är din själ orolig? Känns det som om världen rasar samman? Gå till Guds ord och leta efter Hans löften till dig och lägg dem på ditt hjärta, ta dem till dig , lev dem och du kommer att märka skillnaden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s