Får man känna så?

 ARG! LEDSEN! BESVIKEN!

Sådana känslor har vi väl alla lite till mans? Ja men får man känna så om Gud?Får man bli arg ledsen och besviken på Gud? Svaret jag kommer att försöka mig på att ge till den här frågan är ju högst personligt. Det är alltså min personliga åsikt. Det finns säkert andra som säger tvärtom och förfasar sig över vad jag tycker, för jag tycker faktiskt att man får bli både ledsen arg och besviken på Gud.

Jag ska försöka förklara varför jag tycker så. Herren gav oss en egen fri vilja, han gav oss tankar och känslor. Han sa att han inte ville tränga sig på och imponera sina beslut i oss utan att vi skulle få bestämma själva men att vi samtidigt skulle få stå för konsekvenserna. Om han  inte hade velat att du skulle känna något, eller ha din egen åsikt då hade han väl inte givit dig känslor och vilja.

Herren säger också att vi ska tala om för honom vårt hjärtas önskan. Att vi ska öppna vårt innersta för honom  och hur ska vi kunna göra det utan att visa honom vad vi känner? Många är de gånger som jag har varit ledsen, besviken eller arg på Gud, kanske för att det inte har blivit som jag ville , eller helt enkelt för att jag inte har förstått vad han vill. Otåligheten i mig att vilja få allt serverat på silverfat och helst redan för några minuter sedan gör att jag kan känna besvikelse, ilska, eller sorg, när Hans svar dröjer.

Besvikelse för att det inte blev det som jag hade hoppats, ilska för att… , ja för att Gud inte lyssnade på mina böner, och sorg över att mina egenhändigt hopsnickrade planer gick i kras. Att kunna känna så här är en del av hur Gud har skapat dig, men det viktigaste är att inse att det faktiskt inte är Jag som ska göra upp planer, att han lyssnar till mina böner men han kanske ser att det jag ber inte är det som är rätt för mig just då.

Jag kommer säkert att vara ledsen, arg och besviken på Gud många, många gånger mer, det är en del av vem jag är och Han älskar mig som jag är. Dig också! Visa dina känslor för honom!

2 svar till “Får man känna så?

 1. Gud tål att höra vår besvikelse över sånt som vi upplever jobbigt. Kolla psalmisten, han var duktig på det.
  Man måste få tillåta o visa vad man känner.
  Mina barn kommer o visar sin besvikelse till mig och är arga ibland. Jag tål det, för det är så att vara människa med alla känslor vi har. Men oj vad jag älskar mina barn ändå. Och det gör Gud osså.Han vet att det är jobbigt o vara människa.
  Vi/jag kämpar med kontrollen, den som många gånger ligger till grund för vår frustration.
  Ja tack gode Gud för att vi får uttrycka det som ligger på vårt hjärta.
  Jag har många gånger utryckt min besvikelse till Gud i ord, Han tål det.

 2. Så bra att någon kunde sätta ord på mina tankar kring detta./Eva

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s