Tystnad

Tystnad är något många personer är rädda för, jag har många gånger undrat varför det är så för jag tycker om tystnad. Inte alltid så klart , men jag tycker att tystnaden behövs. Både yttre och inre tystnad.

Med yttre tystnad menar jag att ljuden som finns runtomkring dig tystnar . Människor som pratar , omgivningens ljud, musik, en radio som skvalar, hunden som skäller eller porslinet som slamrar i köket. När allt detta och lite till tystnar på samma gång blir det yttre tysntad. I denna tystnad skulle man kunna höra en knappnål falla, man kan höra sin egen andning eller droppandet från kranen som läcker. Denna tystnad behöver våra hjärnor för att få lite lugn och ro, för att kunna vila. Efter en dag på jobbet eller i skolan kan det vara skönt att bara ha det tyst en stund för att liksom låta huvudet återhämta sig från alla intryck under dagen.

Inre tystnad däremot är något annat. För att kunna hitta inre tystnad kan det ibland vara bra att ha yttre tystnad först. Det är i den inre tystnaden du kan höra Herren tala. Där i denna tystnad inom dig kan hans röst höras och du kan få svar som du länge har väntat efter. I den inre tystnaden finns inget annat än dina hjärtslag och hans röst. Hjärtat , taktfast som en trumma, slår i samma rytm som han dirigerar, och hans ord kommer med samma takt som det slår. Det är i den inre tystnaden som du lär känna dig själv och det du är, den Gud har skapat dig till. Det är här du kan vara dig själv, ingen annan än Gud finns där och han känner dig ju utan och innan och inför honom behöver du aldrig förställa dig. Du är du och Gud är din fader som förmanar och tillrättavisar dig.

Till den inre tystnaden finns inga genvägar, dit kommer man genom bön och tillbedjan till Gud. När orden i bönen och tillbedjan har tagit slut och du liksom inte kan hitta mer att säga till Honom , du har liksom redan sagt allt och lite till, då har du kommit fram till den inre tystnaden. Låt dig då omfamnas av den och låt dina öron uppfatta vad Herren i denna tystnad vill tala till dig, kanske vill han säga något till dig , något som du länge har sökt svaret på.

Så schyyy…. låt tystnaden,… den yttre och inre få komma.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s