Herden visar vägen

Ps 32:8

” Jag vill lära dig och undervisa dig om den väg du ska vandra, jag vill ge dig råd och låta mitt öga vaka över dig”

Vad Gud lovar håller han. I den här versen har vi ett underbart löfte till oss. Han lovar här att visa oss vägen, att han ska ge oss kunskap om hur, var och när vi bör gå, han säger att han ska komma med råd till oss och hur, var och när vi ska agera. Han säger också att han ska vaka över oss.

Allt detta är en herdes arbete. Han är vår herde, vi hans får. Herden visar sin hjord vägen, låter den inte komma på villostigar eller för den inte heller vilse. Herden vet när på dagen det är dags att bryta upp och gå vidare och till vilken plats som är bäst att bege sig. Medan hjorden och fåren i hjorden går och betar av det herden har funnit till dem av gräs, blommor och vattenkällor, sitter herden och småpratar lugnande med vart och ett av fåren , ger dem av sin omsorg, tid och kärlek. Hans herdeögon är hela tiden vaksamma mot faror som lurar och skulle något lurt hota hans älskade får då strider han mot det med allt vad han har, med all kraft han kan uppbringa. Ingenting får skada hans hjord. Herden ser sin hjord som ett litet barn att ta hand om, undervisa och lära. Ett barn att slösa sin kärlek på, att vaka över och älska och förmana.

Är du ett får i hans hjord? Får du ta del av detta underbara löfte? Om inte , är du kanske det förlorade fåret som herden ständigt letar efter? Ge dig då till känna och du ska se att han öppnar stora famnen och inbjuder dig i gemenskapen. Låt herden få visa vägen för dig också.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s