Gudomligt gymkort

Att gå på gym gör många nu för tiden, men jag ska erkänna att jag inte tillhör den skaran av människor. Däremot kan jag använda mig av bilden av ett gym för att visa på något annat.

När vi kommer till gymet är vi otränade, omuskulösa, slappa. Våra muskler saknar spänst och styrka. Vi har ingen ork. Vi får en instruktion av en instruktör som visar för oss och förklarar för oss de olika maskinernas funktion och vad de är bra för och vad resultatet blir om man gör på rätt sätt.

För att börja träna behöver man lägga på vikter, motstånd i den rörelsen du utför. För bästa resultat behöver motståndet vara väl avvägt, inte för mycket och inte för lite. Om det är för lite växer inte muskeln utan tvärtom den blir mindre och är det för hårt motstånd finns det två alternativ. Ett du ger upp, och två du tar i så att muskeln går sönder.

Vad har nu detta att göra i min blogg? Jo det enda gymkortet jag äger är det gudumliga gymkortet, där den helige ande är min personlige tränare. Han ser till att jag hela tiden får rätt avvägt motstånd, så att jag hela tiden växer. Han ser till att motståndet inte blir mer än vad jag klarar av och han ser till att mina andliga muskler växer till. Han förklarar för mig de olika övningarna och anledningen till att jag behöver utstå detta motstånd. Han förklarar funktionen i övningen och vad berättar för mig vad resultatet kommer att bli om jag klarar av uppgiften. Jag behöver verkligen min personlige tränare. Hans instruktioner får mig att på rätt sätt tackla mitt andliga gyms olika moment och han pushar på mig och låter mig inte ge upp.

Jag är just nu inne i en väldigt intensiv träningsperiod och jag tackar min personlige tränare för hans tålamod med otränade mig, och jag ser fram emot den dagen när jag kan visa upp mitt nya vältränade andliga jag.

Som all träning gör även den andliga träningen ont, och många gånger är det som jag nästan helt förlamas av träningsverk , men skam den som ger sig… och du, har du inget gudomligt träningskort skaffa ett. Vet du vad det bästa är? Det kostar inte skjortan som andra gymkort. Hos min personlige tränare kan man faktiskt träna gratis.

4 svar till “Gudomligt gymkort

  1. Det var verkligen ord som fick en att tänka. Kommer att tänka på det varje gång jag går till gymmet:) Ha det bra kram

  2. Joyce Meyer brukar använda just den liknelsen när vi ska få våra andliga frukter (muskler) att växa. En mycket bra bild.

  3. välkommen hit Celia, på det här gymet kör vi så svetten lackar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s