Gå i anden

Galaterbrevet 5:16 ”Vandren i ande, så skolen I
förvisso icke göra vad köttet har begärelse till.”

Hur många gånger har vi inte fått den här versen om bakfoten? Vi tror att för att undvika köttet begär måste vi vandra i anden, men faktum är att ordet säger precis tvärtom. Det står att om vi vandrar i anden skall vi inte göra vad köttet begär. Vi försöker desperat att döda våra köttsliga begär för att kunna vandra i anden men allt vi får är att det blir svårigheter och nederlag för vi klarar inte att döda våra begär utan andens hjälp .

Om vi istället gör allt vi kan för att vandra i anden och på så sätt få kraft och styrka från honom lovar Guds ord att vi skall få kraft att stå emot det köttet vill att vi ska göra. Vi skall således inte ge efter för köttets begär.

Hur har vi kunnat missuppfatta Guds ord så totalt? Ja , den frågan kan jag inte svara på, men jag kan säga att det är inte för sent att inse att vi har fel och ändra oss. Om vi börjar att vandra i anden kommer inte köttet att vara ett problem längre, så idag är det bara ett beslut som fattas från att vi ska vara fria från köttet. Beslutet att börja vandra i anden! Så vad sägs, ska vi slå till och bestämma oss?

2 svar till “Gå i anden

  1. Ja, det gör vi på en gång!! Önskar dig en trevlig helg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s