Varför är det så svårt?

Varför är det så svårt? Att ge upp sig själv menar jag. Den inneboende självbevarelsedriften i en människa gör att vi har svårt att ge upp oss själva, något som är a och o om man vill komma inför Herrens fötter. Hela vår varelse slåss med näbbar och klor för att överleva och inte bli överlämnad utan kontroll. Vad gör det så svårt att släppa kontrollen? Varför vågar vi inte lägga oss själva i händerna på någon annan? Kanske för att vi har svårt att lita på människor. Vi vet själva att människor som du har litat på kan svika och hur ont det gör, men det finns en liten skillnad. Du lägger inte ditt liv i någon människas hand utan i Guds hand. Gud kan inte svika , det är emot hans natur.
Våga låta Gud få kontrollen över ditt liv. Våga låta honom sitta vid ratten. Han kommer inte att köra i diket, tvärtom han ser till att du varken svänger av till höger eller vänster, utan håller dig på den rätta vägen.

5 svar till “Varför är det så svårt?

 1. Om vi bara kände honom bättre skulle vi våga mera. Tror det är där problemet är för många – man har ingen personlig relation till Gud!

  Du har många kloka tankar du!

  • Frågan blir då, hur gör vi för att lära känna honom bättre då? Var finns någon som kan hjälpa dig att få en personlig relation till honom? Eller är det så att vi kanske inte vill komma för nära , för det är obekvämt? Det blir helt plötsligt så många måsten….

   Och tankarna… ja om de är så kloka det vet jag inte, men de finns i mitt huvud… och när chefen säger skriv .. ja då skriver jag;)

 2. Läsa hans ord, tro det som står, ta in det i sitt liv, söka honom i bön dag och natt och öppna sitt hjärta på vid gavel för honom. Är man tillräckligt förälskad behöver det inte kännas så jobbigt tror jag. Och visst finns det människor som kan hjälpa oss i detta, kanske att förklara ordet, men relationen behöver man nog bygga upp själv. Eller vad tror du?

  • En relation bygger på att ge och ta. Ger du inget , får du inget så visst måste man själv bygga. Men många saknar byggmaterial. Men även Robinson Cruese byggde ett ”hus” på sin öde ö utan att ha riktigt byggmaterial. Allt går om man vill, och Gud vill , han vill ha en relation med dig och mig.

 3. Bra bild med Robinson!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s