Har du kärlek?

1 kor 8:3 ”men den som har kärlek , han är känd av Gud.”

Att ha kunskap eller att tro sig ha den rätta kunskapen kan göra oss uppblåsta själviska, ja faktiskt ganska olidliga. Någon som tror sig alltid ha rätt är många gånger helt olidlig att försöka vara med. Biblen talar om att ”den som tror sig ha kunskap, har ännu inte fått den rätta kunskapen” ,något som man kanske ska tänka på när man insisterar på sin sak.

Att kunna ta tillrättavisningar, inse att man kan ha fel även om man trodde att man hade rätt kan vara svårt, men vi bör försöka att bli bättre på det.  Om vi känner Gud, dvs ingår i Guds gemenskap bör vi ha vissa egenskaper som personer eller i alla fall arbeta mot att få dem , nämligen andens frukter.

Att ha kunskap om både det ena och det andra, både allmänbildning och specialiteter, eller tex kunskap om biblen , om texterna i biblen och vad de betyder är visserligen bra , men om inte den kunskapen kan kombineras med kärlek är den kunskapen ingenting värd. Om du till exempel tror dig veta , allt enligt biblens ord, hur man bör uppträda i till exempel en viss situation och du ser ett syskon i Herren som du anser gör fel  och du tänker ta på dig uppgiften att tillrättavisa denna person allt enligt Guds ord. Om du då gör det med storsläggan i handen genom att komma rusande mot personen för att drämma den i huvudet på denne och inte med en kärlekfull hand så är din tillrättavisning inget värd.

Kärleken är lagen i sin fullhet. Den som har kärlek han är känd av Gud, dvs han är med i Guds gemenskap. Kärleken vållar inte någon annan smärta och det bör inte din tillrättavisnig göra heller. Att kunna ta en tillrättavisning kan vara svårt och kan i vissa fall göra ont men om den som tillrättavisar har en varsam hand blir inte smärtan så stor utan den varsamma handen kan bli en hjälpande hand på samma gång.

Har du kärlek ?

 

Annonser

One response to “Har du kärlek?

  1. Ja den växer till mer och mer och det är underbart. Tänk att Gud hjälper oss att älska, även de som inte är älskvärda! För gör man det blir de älskvärda till slut!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s