Religion eller relation?

Religion är ett ämne många har åsikter om. Det är bra eller dåligt beroende på vem du pratar med. När man pratar om religion menar man oftast att tro på något. En religiös människa går i kyrkan , tror på Gud, ber, etc. Allt det där är väl bra men det kan vara så mycket mer!

Om man istället för religion har en relation med Jesus förändrar det allt. Religion är riter och ritualer. Du gör saker för att det förväntas av dig medan om du har en relation till Herren så förändrar det ditt sätt att agera .

Relationen är inte vilken relation som helst utan en kärleksrelation mellan Jesus och dig. Vad händer med dig när du älskar någon? Du vill göra allt för den personen eller hur, du vill behaga , du vill ge den personen allt du kan, eller hur?

Likadant är det med relationen mellan dig och Jesus. Om du låter Jesus få ha en relation med dig istället för att bara vara en religion kommer det att påverka ditt sätt att förhålla dig till honom och till hans ord. Det kommer att påverka hela din varelse. Kärleken mellan er låter dig ge av dig själv till honom och han ger allt för dig. Till och med sitt liv gav han för dig.

Har du en relation med Honom? Eller är Jesus / Gud för dig bara en religion? Bara du vet…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s