Vilken väg väljer du?

Vilken väg väljer du, den som är mest upptrampad och ser tryggast ut, eller den smala, steniga vägen, där du får ha någon bredvid dig som håller din hand för att du inte ska falla omkull?

Många av oss skulle nog välja den bästa vägen, den som är mest upptrampad, just bara för att vi önskar att det ska vara lätt i livet, för att vi inte vill ha problem, för att vi vill kunna känna oss trygga, men den vägen leder oss många gånger på villovägar. Den vägen för oss bort ifrån vårt mål , den vägen leder oss vilse, eftersom den inte leder oss till vårt slutmål.

Bättre är det då att välja den steniga vägen, som kanske ser farlig ut, men att vandra den med hjälp av en guide, någon att hålla i när man snubblar och faller, någon som vill hjälpa dig att resa dig upp igen om du ramlat omkull. Även om stenarna på vägen skär in i dina fötter, om du slår och skrubbar dina knän när du faller så vet du ändå att den vägen leder dig till ditt slutmål och vad kan vara bättre än att veta att även om det inte går fort och är lätt, att man faktiskt är på rätt väg.

Utmaningar får dig att växa, att lära känna dig själv och dina gränser. med Jesus som vägvisare och säker hand att hålla i kan du ta dig förbi de mest otroliga hinder, klara av de mest hårda utmaningar och uthärda den djupaste smärta. Har du Jesu hand att hålla i när du går, eller har du valt vägen där han inte behövs?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s