Licensrättigheter

I dagens samhälle så är det inte självklart att man får använda andras saker hur som helst. Man får till exempel inte spela eller framföra en annan kompositörs musikstycke utan att ha tillstånd från upphovsrättsinnehavaren. Man får inte heller publicera en annan författares text hur som helst. Man måste ha licenser hit och licenser dit. För att använda en dataprogram behöver du ha licens , ja till och med för att se på TV.

Lek nu med tanken att du blev given alla rättigheter att fritt använda Ernest Hemingways alla verk. Skulle du inte känna dig ärad av det? Skulle du inte tycka det var underbart att kunna citera honom fritt och utan att behöva bry dig om att fråga om lov eller om licenser? Skulle du inte tala om för alla och envar att du har tillstånd från författaren själv att fritt citera hans texter?

Vet du? Jag har en sak att berätta för dig. Guds ord , Biblen , med alla dess underbara texter, har blivit överlämnat till dig personligen och du har upphovsmakarens tillsånd att fritt citera alla hans texter. Du kan recitera , sjunga dem , diskutera dem, läsa dem och låta andra få ta del av dem, och gömma dem i ditt hjärta, , för du har hans tillåtelse att använda dem. Du har licensrättigheterna till Guds ord! Är det något du är tacksam över? Och skulle du inte vilja använda dina rättigheter till att dela med dig av Hans ord?

Du har licensrättigheterna och du behöver inte ens betala licensavgift. Använder du dig av dem? På vilket sätt?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s