Hur mycket orkar du?

”He who has a why to live – can bear almost any how”!

Den som har en anledning att leva -orkar nästan allt. Ja så kan det ibland kännas,… eller kanske inte. Lite grann kan det bero på vilken din anledning att leva det är som du har. Är din anledning baserad på egen vilja kommer du oftast väldigt långt om du är en person med mycket vilja, men till slut kommer det även där en gräns för vad du orkar.

Är din anledning att leva istället Jesus och hans kärlek till dig, då kan orken vara outtömbar. I Guds ord kan vi hämta ny kraft, i Jesaja 40:31 står det ” Men de som bida efter Herren hämta ny kraft, de få nya vingfjädrar så som örnarna. Så hasta de åstad utan att uppgivas, de färdas framåt utan att bliva trötta”.

Tryter din ork allt som oftast, blir du trött, orkar inte med dig själv eller någon annan? Har du frågat dig själv om du har rätta anledningen till att leva? Eller är din anledning bara en billig kopia av något du läst i en veckotidning som påstod sig ha vägen till lycka?

Jag vill inte påstå  eller lova att om du har Jesus som anledning att leva att du inte kommer att bli trött någon gång, inte heller att dina problem kommer att försvinna, eller att det kommer att vara en dans på rosor. Nej säger någon det är det inte sant. Du kommer fortfarande bli trött , ha problem och även rosor har törnen som kan göra ont att trampa på. Men…


”Det är bättre att gå stapplande på den rätta vägen – än att med fasta steg gå vilse”!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s