De oemottagliga

 I Apostlagärningarna kan vi läsa om Paulus, som från att ha varit en farisée blir till en brinnande Kristi följare . Hemligheten i den förvandlingen ligger i hans personliga möte med Jesus, där på Damaskusvägen. Där fick han träffa Jesus!

Mötet med Jesus förändrade hans liv och han vigde sedan resten av sitt liv till att försöka att få andra förvandlade till Jesu efterföljare. Han reste land och rike runt och förkunnade Guds ord, evangelium,  för alla som ville lyssna. Bland de som hörde fanns också människor som var av en annan åsikt, människor som inte ville ta emot evangelium och vi går till Apostlagärningarna 19:8-10

8.  Därefter gick han in i synagogan; och under tre månader
      samtalade han där, frimodigt och övertygande, med dem om Guds
      rike.
  9.  Men när några av dem förhärdade sig och voro ohörsamma och inför
      menigheten talade illa om den vägen vände han sig ifrån
      dem och avskilde lärjungarna och samtalade sedan dagligen med
      dessa i Tyrannus’ lärosal.
     10.  Så fortgick det i två år, och alla provinsen Asiens inbyggare,
      både judar och greker, fingo på detta sätt höra Herrens ord.

Vi ser här att Paulus frimodigt presenterar Guds ord, evangelium för alla, men vi ser också att bland dem som  får höra evangelium finns det människor som inte vill höra, som inte vill ta emot budskapet om världens frälsare. Det kan vi känna igen från idag. Många av de som får höra evangelium idag är inte mottagliga för budskapet. Vad gör då Paulus med dessa personer? Lägger han in högsta växeln , attack direkt, eller vad gör han? Nej svaret finner vi i vers 9. Han backar, lämnar dem ifred och ödslar inte sina ord på dem utan fokuserar på dem som verkligen är mottagliga.Han visste det att det behövs att hjärtat är med om det ska bli en omvändelse. Om inte hjärtat är med och det blir ett personligt möte med Jesus så blir inte det någon omvändelse som varar eller överhuvud taget någon omvändelse.
Vad gör du när någon inte är mottaglig för evangelium, när någon gör narr av dig och din tro, när de pratar illa om Jesus-han som är vägen? Kör du operation övertalning?Insisterar du och sätter in högsta växeln, attack direkt eller backar du och lämnar dem?

2 svar till “De oemottagliga

  1. Jag backar för det mesta, ibland undrar jag om det är feghet – ibland kan det vara det – men för det mesta tror jag att jag gör det rätta. Jag gillar inte att diskutera Jesus. Det är ju skillnad på att vittna och att diskutera.

    • Celia jag tror inte att det är feghet, snarare vishet att backa. Om du har delat Guds ord /vittnat men de inte är mottagliga , då är fröet sått, men inte alla frön gror och växer upp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s