Att älska sig själv

”Du skulle nog inte oroa dig för vad andra tycker och tänker om dig om du visste hur sällan de gör det.” – Olin Miller

Att älska sig själv kan ibland vara oh så svårt. Vi oroar oss konstant för vad andra tycker och tänker om oss. Fösöker att vara alla till lags och blir därmed  vara någon annan än vad man egentligen är.

Visst, det är natutligt att oroa sig för vad andra tycker och tänker . Vi vill ju bli uppskattade som de vi är, men det är viktigt att inte bygga sin självkänsla på det andra tycker om oss. Utan att faktiskt bygga sin självkänsla på den relation du har till den som har skapat dig och som älskar dig precis som du är.

Innan du har lärt dig älska dig själv kommer du ha svårigheter att klara av att älska någon annan. Fär att kunna älska någon behöver du först och främst känna och älska dig själv och framför allt ha vetskapen om att DU ÄR ÄLSKAD precis som du är .

 Om du varje dag ägnar några minuter på att tänka på Guds kärlek till dig kommer du snart att förstå hur älskad du är. Då kommer din oro över att behöva vara andra till lags att minska och din självkänsla öka. Du kommer att kunna tänka att du kan älska dig själv och när du gör det kommer din kärlek att kunna smitta av sig på andra.

Hitta Guds kärlek till dig och du kommer finna din kärlek.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s