Inkopplad eller urkopplad ?

”Being disconnected from God is like an unplugged toaster or blender: powerless & useless for the purpose you were made for”.

Smaka på dem orden. Vår vilja kan vara att vara ett verktyg , ”en brödrost”, i Herrens hand, och det är väl bra, men vad för nytta gör en brödrost som inte är inkopplad? Den rostar i alla fall inga brödskivor, det är säkert, möjligtvis står den i köket och ser snygg ut och samlar damm, men nån större nytta har man inte av den. Likaså med mixern, den mixar eller mosar ingenting om inte sladden är i. Likadant är det med oss. Vi kan säga att vi är verktyg i Herrens händer men om vi inte är uppkopplade till honom får vi ingen kraft. Vi blir oanvändbara föremål. Gud har lovat oss kraft, genom den helige ande men då måste du också söka uppkopplingen till honom för att få den.
Min önskan är att varje kristen ska kunna vara fungerande verktyg, ”brödrostar”, ”mixrar”, ”strålkastare”, ja vilket verktyg Gud än har kallat dig till att vara, och att vi alla ska ha sladden i så att kraft kan komma in i oss och vi kan få bli använda.
Nå… har du stoppat i sladden , eller har du kopplat ur dig?

Annonser

8 responses to “Inkopplad eller urkopplad ?

 1. Vad bra! Nu när jag ber och läser ska jag tänka på dina ord.

 2. Bra och tankeväckande inlägg. Ett kristet liv går inte på automatik, vi behöver ständigt vara uppkopplade

  • så sant, den som tror att det går automatiskt att vara kristen har allt fått saker och ting om bakfoten. Tyvärr skulle jag tro att det är ganska många som tror det.

 3. Väldigt bra!!! Ja, vi får vandra i Ande och Sanning!!! Kram!

 4. Birgit Flordin

  Bibbi och Arne! Underbart med utbytet på denna sida. Vi behöver alla
  känna att vi är i samma böneteam , som många andra utöver jorden. Kraften finns för oss, men vi måste öppna kanalerna för att fyllas. Då kan vi
  också ge ut till dem som behöver. Tack att ni finns. skrivet den 8 juli kl. 21.52

  • Välkomna hit! Och tack för kommentaren. Och som ni skriver vi är absolut i samma böneteam, och det är dags att vi lägger in högsta växeln nu, för tiden rinner ut. Hoppas ni kommer att trivas här. Gud välsigne er!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s