Har du arbetat upp muskeln?

Vår kropp består av muskler. Alla muskler behöver arbeta för att inte försvinna och bli kraftlösa. Många är dem som går på gym av just den anledningen, för att träna sina muskler och hålla dem i trim och de lägger ner otaliga pengarpå att låta sina muskler ha sysselsättning. Inget ont i det, de som gillar gym, fortsätt med det, det är bra för kroppen och musklerna, men det finns ett men…

Det finns en muskel som ofta glöms bort, nämligen Gudsmuskeln. Nu undrar du, var sitter den, den har jag aldrig hört talas om, … och nej kanske du inte har, men den är mer som en liknelse. Vi kan likna vår gudsrelation med en muskel. Alla relationer och så ock denna behöver underhållas för att bli starkare. Ju mer du underhåller din Gudsmuskel desto starkare blir den och med den din tro och du själv. Musklen växer, din tro växer, din kärlek till Gud växer och därmed växer också din vilja att tjäna honom.

Hur tränar man då sin Gudsmuskel? Ja man kan till exempel läsa i Guds ord, umgås med Gud, be , vara tillsammans med andra människor som också försöker bygga upp sin Gudsmuskel, så kallad gruppträning, man kan lyssna på när någon utlägger och förklarar Guds ord, genom att till exempel gå till kyrkan. Sätten är många och det är bra med variation och kontinuitet, precis som för dina övriga muskler. Får du för ensidig träning kan musklerna växa fel och bli stela, får du för lite , förtvinar dem och du får träningsverk när du börjar att använda dem igen.

 Så hur står det egentligen till med Gudsmusklen? Har den blivit förslappad? Eller är din Gudsmuskel stark och vital, full av kraft? Kanske tillhör du den kategorin som den helt har förtvinat hos? Lugn med rätt träning kan du åter bygga upp den. Har du problem med träningsschemat? Lämna då en kommentar så ska vi se till att hitta en PT till dig, som kan drilla dig och din Gudsmuskel i form igen.

Två , tre, fyr, ja kom igen, jobba på… Ett litet tips till dig som redan är på gymet och jobbar med dina andra muskler, lägg in några predikningar eller lovsånger i mp3:n så kan du bygga upp Gudsmuskeln när du går på löpbandet, och på så sätt slå två flugor i en smäll.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s