Kärleken håller allt samman

Kärlek…

Kärleken är det som håller allt samman. Lagen, profeterna,alla har de kärlek. Kärlek till de som de tillrättavisar. Tillrättavisning utan kärlek är tortyr. En fader tillrättavisar sitt barn med kärlek, så även Vår Fader. Profeten även han tillrättavisar med kärlek. Kärleken är drivkraften till allt.

Det är kärleken till andra människor som måste få lov att driva dig, och din tillrättavisning av andra människor. Kan du inte göra det med kärlek är det bättre låta bli.  Med ödmjukhet och kärlek kan man riva vilka murar som helst, ja man kan komma riktigt långt.

Gud är kärlek ( 1 joh 4:8) ( 1 joh 4 : 16). Han tillrättavisar oss med kärlek, för han vet vad som är bäst för oss. Han vet också att vara tålmodig och mild. Han känner våra begränsningar, men vill att vi hela tiden tar steg i rätt riktning och inte stannar upp.

Har du känt av tillrättavisningen idag kanske? Jag kan bara se till mig själv, men även den mildaste och kärleksfullaste tillrättavisningen kan göra ont, men det bästa med en sådan tillrättavisning är att den lämnar inga fula ärr, den bara för dig in på rätt väg igen.

1 Kor 13:4

”Kärleken är tålig och mild. Kärleken avundas icke, kärleken förhäver sig icke, den uppblåses icke.”

Romarbrevet 13:10

”Kärleken gör inget ont mot nästan; alltså är kärleken lagens uppfyllelse”

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s