Nu kör vi!….eller?

Har du nån gång bestämt dig för att ta itu med ditt motionerande ? Kanske har du till och med gått och köpt dyr utrustning eller blivit medlem i nåt gym och köpt gymkort , men sen… liksom bara rann det ut i sanden?  Har det hänt dig? Jag kan vara ärlig det har faktiskt hänt mig…. men det jag vill komma till här är att det kan faktiskt hända samma sak i ditt andliga liv.

I Jakobs brev 1:22-24 står det följande:

Men varen ordets görare, och icke allenast dess hörare, eljest
bedragen I eder själva.
23.  Ty om någon är ordets hörare, men icke dess görare, så är han
lik en man som betraktar sitt ansikte i en spegel:
24.  när han har betraktat sig däri, går han sin väg och förgäter
strax hurudan han var.

Ja hur var det nu med gymkortet som aldrig blev använt? Är det inte samma sak som att läsa Guds ord säga  att ”det här var ju bra ,amen” , men sen när du vänder bladet och förtsätter läsa på nästa sid  så har du redan glömt det som du läst och du omsätter det inte i praktiken? Ofta tror jag att vi gör just så. Läser Guds ord, tycker att det är bra, men vi glömmer bort att , eller struntar i att omsätta ordet i praktiken.

När vi läser Guds ord borde ordet bli som en spegel för oss. Vi läser och ser oss själva genom ordet. Ser vår egen bild  i ordets spegel . Ibland överensstämmer de, ibland inte. Om de inte överensstämmer ser vi ju att något måste fixas till.När du går upp om morgonen  , tittar du dig i speglen , och ser en bild i speglen som kanke många gånger är allt annat än perfekt. Det skulle väl inte falla många in att gå ut på stan utan att ha ”fixat till sig”. Så bordet ordets spegel fungera också i våra liv. Ordet får visa oss var vi behöver fixas så att vi kan visa oss för folk. Vi behöver bli ordets görare.
Så vad säger du? Är det dags att tuta och köra? Ska vi göra ett nytt försök? Ett nytt försök att bli ordets görare. Låt oss ”fixa till oss” så att vi kan visa oss för folk

 

4 svar till “Nu kör vi!….eller?

  1. Det handlar nog om att bestämma sig på riktigt, ta en riktigt beslut, i hjärtat, och inte bara att göra ett försök, att testa och se om det funkar så får vi se hur det går. Utan ett beslut, som likt ett förbund, är oåterkalleligt. Det är i gärningarna som vår tro blir äkta och sann, det är på frukten som vi känner trädet.
    Själv har jag dock aldrig satsat på nåt gymkort – det är kört redan från början. Och jag aktar mig för att lova Gud något jag inte tror jag kan hålla.
    Kramar

    • Ja Celia, att besluta sig för att göra det är det viktigaste. Sen är det ju faktiskt så att vi dock är mänskliga och har våra fel och brister, och vi faller och ramlar , men det viktiga är att vi inte ger upp försöken att göra det som vi bestämt oss för att göra. Inte heller jag satsar på nåt gymkort eftersom jag också vet att det är lönlöst , men jag kan satsa på så mycket annat

  2. Tack Tillbedjare för att du påminde mig att rannsaka mig själv. När jag gör det så finner jag att jag behövde få bli påmind om detta! Jag blev så tacksam över din undervisning! Det är precis så det är, det är så lätt att bli Orderts hörare men inte dess görare! Nu gör jag som du sa… ett nytt försök! Tack igen! Gud välsigne dig Tillbedjare!

    • Ellinor, du, och jag , och många många andra vi behöver dagligen påminna oss om saker som kanske var självklara innan. Vi är inte konstanta, vi förändras och allt runt omkring oss också.Det är lätt att hamna i slentrian, att allt går på rutin, eller att man helt enkelt lägger av med vissa saker. ”det hände ju ändå inget den gången jag misslyckades”. Men skörden av det man sår kommer ju inte upp med en gång, den kan ju komma långt efter…. Tacka ”chefen ” för att har hittat en kanal till att nå ut till dig och till andra…jag är bara en som håller i ”pennan” .

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s